Video-životopis na više jezika je nov, inovativan i direktan način samoprezentacije te dokazano najbrži put do pronalaska posla. Ipak, za ovaj se način uspostavljanja prvog kontakta s potencijalnim poslodavcem odlučuje malo nas jer je za ovakav potez potrebno puno hrabrosti. Ili ipak ne?

Donosimo Vam 5 razloga zašto je video-CV u kojem govorite više jezika brži, lakši i potajno ljeniji način da dođete do posla iz snova.

1. Niste prepušteni sami sebi

Video-CV je zapravo pravi mali projekt. S Vama ga spremaju profesori stranih jezika (koji s Vama rade na intonaciji, naglasku, elokventnosti i eventualnim stilističkim pogreškama), na snimanje dolazite u odjeći u kojoj se osjećate reprezentativno, stajete pred kameru iza koje stoje profesionalci (koji se brinu da kut snimanja, osvjetljenje i postura budu odlični), a onda snimate svoj najbolji CV. Broj pokušaja je neograničen. Sporo, brzo, razigrano, ozbiljno, s više ili manje gestikulacije? Na Vama je da probate, a na videografima da na kraju sklope Vaš idealan video-životopis.

2. Drugačiji ste

Nakon slanja video uratka budućem poslodavcu slijede rezultati. U hrpi papira koja predstavlja nečije živote opisane u šturim natuknicama (čitaj životopisi) bit ćete drugačiji, a samim time i zanimljiviji. Umjesto da samo preleti preko životopisa, budućeg poslodavca ćete natjerati da se s Vama druži nekoliko minuta.

3. Ostavljanje prvog dojma
Dok će drugi pred razgovor za posao biti zabrinuti zbog ostavljanja prvog dojma, Vi ste svoj već "odradili" i pobrinuli se da bude odličan. Vaša konkurencija u svom životopisu u najboljem slučaju ima fotografiju, a ako slika govori tisuću riječi, onda video govori milijun.

4. Ostavljate dojam samouvjerenosti
Većina ljudi misli da je video-CV izuzetno hrabar potez, ali je riječ o klasičnom CV-ju koji ostavlja nemjerljivo bolji dojam. I vaš  budući poslodavac će stoga zaključiti da ste izuzetno samouvjereni, sposobni, inovativni i otvoreni, a tko ne bi htio djelatnika s takvim osobinama?

5. Muke po jeziku
Nerijetko se događa da znanje stranih jezika baš i ne odgovara razini navedenoj u životopisu. Ovo je savršen način da sve razoružate bilo kakve sumnje jer ćemo Vas, osim za samo snimanje, pripremiti i za sam naknadni razgovor za posao.

Kontaktiraj nas jer si upravo ti naš sljedeći projekt!

Objavljeno: 13. 09. 2019
  Blog - Sve